Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség keres

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
Tedd igazzá a nyitott mondatokat!

x•(-8)+(-21)=11
(12-x)•(-7)=-70
(x+19):10=-6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x•(-8)+(-21)=11
-8x-21=11 /+21
-8x=32 / : (-8)
x= -4

(12-x)•(-7)=-70
-84+7x= -70 /+84
7x=14 /:7
x=2

(x+19):10=-6 / ·10
x+19 = -60 /-19
x= -79
0