Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jellemezd a sorba kapcsolt fogyasztók áramköri adatait. (feszültség, áramerősség, teljesítmény, eredő ellenállás) Írj rá legalább egy gyakorlati alkalmazást. (9+1)

Főoldal » Középiskola » Fizika
400
Fizika házi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Soros kapcsolás:

• A feszültségek összeadódnak, összegük az áramforrás feszültsége.
`U` = `U_1` + `U_2` + ...

• Az áramerősségek egyenlők egymással
`I` = `I_1` = `I_2` =

• Az eredő ellenállás egyenlő a fogyasztók ellenállásának összegével:
`R_e` = `R_1` + `R_2`+ ...

• Teljesítmény: Az ellenállások teljesítményének összege egyenlő az áramforrás teljesítményével:

`P` = `P_1` + `P_2` + ...

Gyakorlati példa: karácsonyfaizzók.
0