Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy áramkörben kapcsoljunk párhuzamosan egy 40 Ω-os és egy 60 Ω-os ellenállást. Az áramforrás 24 V-os. Számítsuk ki az egyes fogyasztókon átfolyó áram erősségét, és a főág áramát is!

Főoldal » Középiskola » Fizika
765
Fizika házi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R(eredő) =R1XR2=(R1*R2) /(R1+R2) =(40*60)/(40+60)=2400/100= 24 Ohm
I1=U/R1=24 V/40 Ohm=0,6 A
I2=U/R2=24 V/60 Ohm=0,4 A
I=I1+I2=0,6+0,4=1A Másképpen:U/R(eredő) =24V/24 Ohm=1A
-2