Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adott egy szabályos 18 oldalú konvex sokszög.

Főoldal » Középiskola » Matematika
975
a) Számold ki a sokszög belső szögeinek az összegét!
b) Számold ki a sokszög egy belső szögének a nagyságát!
c) Számold ki, hogy hány átlója van összesen ennek a szabályos sokszögnek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) (18-2)*180=2880 fok
b) 2880/18=160 fok
C) 18*(18-3)/2=135 átlója van
-1