Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai reakciók vizes oldatban

Főoldal » Középiskola » Kémia
392
Aki felismeri,megírná a könyv címét is? Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. Kalcium

2. Ca + 2 `H_2O` = `Ca(OH)_2` + `H_2`

3. Ca + 2 `H_2O` = `Ca^(2+)` + 2 `OH^-` + `H_2`

4. redoxireakció

5. Foszforsav

6. 3 `Ca(OH)_2` + 2 `H_3PO_4` = `Ca_3(PO_4)_2` + 6 `H_2O`

7. 3 `Ca^(2+)` + 2 `PO_4^(3-)` = `Ca_3(PO_4)_2`

8. sav-bázis reakció

9. szilárd `NH_4Cl`

10. NaOH + `NH_4Cl` = `NaCl` + `NH_3` + `H_2O`

11. `NH_4^+` + `OH^-` = `NH_4OH`

12. legyen cserebomlás
0