Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11. osztályos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1097
Adott a koordináta- rendszerben 3 pont:
A(-4,2) B(6; -8) C (3;7)

a) Add meg az origóból az AB szakasz felezőpontjába mutató vektort!
b) Add meg a C pontból az AB szakasz felezőpontjába mutató vektort!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
OF = OA és OB átlaga

F első koordinátája = `(-4+6)/2=1`
F második koordinátája = `(2-8)/2=-3`
CF vektor = OF vektor mínusz OC vektor
= `1-3 ,-3-7 `= `-2,-10`
0