Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Általános iskola » Matematika
311
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik oldal a, a másik `a/4`, a harmadik pedig a-1.

K = a + `a/4` + a-1 = 35

`(9a)/4` -1 = 35

a = 16 cm

Ellenőrzés:

egyik oldal 16 cm, másik oldal a negyede, azaz 4 cm, a harmadik pedig 15 cm, ez összesen 35 cm.
0