Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Most itt mi a feladat?!

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Itt van a kör egyenlete, és a kör középpontjának koordinátái. Mi a jó tökmagot kéne csinálnomvele?Gondolom a sugarat meghatározni. Deh, már három idegösszeroppanást kaptam, és ez még csak az első feladat, első számítása

x^2+y^2-8x-6x=0 és C(-2;3)
Értem én, hogy a '-2' és a '3' az "u" és a "v", de kérlek, valaki segítsen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, koordinátageometria, köregyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Teljes négyzetté kell alakítani:

`x^2` + `y^2` -8x -6y = 0

Csoportosítsd:

`x^2`-8x + `y^2`-6y = `(x-4)^2` -16 + `(y-3)^2` - 9 = 0

`(x-4)^2` + `(y-3)^2` = 25 = `5^2`

Ebből már mindent tudsz, a középpont koordinátái O(2;3) és a sugara r=5.
0