Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
x / 2 -ed - 1 / 3-ad - x = 5x / 6-od + 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlőtlenség
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(x/2)-(1/3)-x=(5x/6)+1 /×6
3x-2-6x=5x+6
-3x-2=5x+6
-2=8x+6
-8=8x
x=-1
Bocsi elírtam az előbb de most módosítottam
Módosítva: 6 éve
0