Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

§10 Könyvszekrény

Főoldal » Középiskola » Matematika
519
Egy könyvszekrényben nyolc polc van. A legalsó polcon 6 könyv van, majd minden további polcon 5-tel több, mint az alatta lévőn. Hány könyv van ebben a szekrényben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 6

d = 5

`S_8` = `((a_1+a_8)*8)/2` = `((a_1+a_1+7*d)*8)/2` = `(6+6+7*5)*4` = 188 könyv van a szekrényben.
0