Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

§9 fx függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
587
Állapítsa meg, hogy az f(x)=(x-1) 2 -2 függvény, hol veszi fel a –1 értéket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(x-1)^2` -2 = -1

`(x-1)^2` = 1

a, ha x-1 = 1; akkor `x_1` = 2

b, ha x-1 = -1 akkor `x_2` = 0

x=2 és x=0 esetekben veszi fel a -1 értéket a függvény.
0