Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjuk meg az alábbi másodfokú egyenletet!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1062
x-x+ 2 =2

Hogyan kellene levezetni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Helyesen így:
x2-x+√ 2 =2
1

-1

Rendezed 0-ra.
x² - x - 2 +  2  = 0.
Másodfokú megoldóképlettel megoldod.

Megoldás:
x1 =  2 
x2 = 1 -  2 
1