Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

§8 Henger alapköre

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Egy henger alapkörének átmérője 24 cm. A test magassága ennek
80%-a. Belefér e ebbe a hengerbe 10 liter víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d=24 cm
m=19,2 cm
V=r²πm=12²×3,14×19,2=8681,472 cm³=8681,472 ml=8,681472 liter
Így bele fér
0