Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

§8 Koordináta metszése

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Hol metszi a koordináta tengelyeket a 2x-3y=30 egyenletű egyenes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x-3y=30

Az x tengelyt a 15-ben metszi. Pontosabban (15;0) pontban. Itt az y=0 helyettesítést használtam.
Az y tengelyt a -10-ben metszi. Pontosabban (0;-10) pontban. Itt az x=0 helyettesítést használtam.
0