Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

§7 Paralelogramma

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Egy paralelogramma oldalai 5 cm és 8 cm hosszúak, az általuk közbezárt szög 56°. Számítsa ki a paralelogramma magasságát és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
terület = a szor b szer sin 8közbezárt szög)

Ter = 5 ször 8 szor sin 56 =33,16

ter = oldal szorozva a hozzátartozó magassággal
m = `(ter)/a`
m (az egyik a kettőből) = `(33,16)/5=6,63`


a másik magasság ugyanígy...
0