Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
648
Az egyik hidroglóbuszba vizet szivattyúznak. a) Mennyi munkát végez a szivattyúmotor, miközben 1 m3 vizet felszivattyúz 8 méter mély kútból 25 magas hidroglóbuszba? b) Mennyivel nőtt ezáltal az 1 m3 víz magassági energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
8000Kj*25m=200000Kj ez az a Kérdés volt.
b: azt meg nem tudom :(
0

1m³ víz tömege 1000kg ⇒súlya G=1000·10=10000N
h=8+25=33m
( a viszonyítási szint a talajszint alatt 25m-re van)
W=E=G·h=10000·33=330000J=330kJ
Ennyi munkát végzett a szivattyú, és ennyivel változott a víz magassági energiája is

0