Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Elfelejtettem és 45-re le kell adni a kémiát!

Főoldal » Középiskola » Kémia
312
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
pH = 8,7

pOH = 14-8,7 = 6,3

`[OH^-]` = `10^(-6.3)` = `5*10^(7)`

L = `[Mg^(2+)]*[OH^-]^2` = `1.2*10^(-11)`

`[Mg^(2+)]` = `L/([OH^-]^2)` = ezt már ki tudod számolni

2,

`[H^+]` = `K_d*c_("sav")/c_("só")` = `1.8*10^(-5)*0.25/0.45` = annyi

pH = `-lg[H^+]`
0