Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irracionális számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Ennek a feladatnak a megoldását kérem! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10,

a, = `root(5)(root(4)(2^5))` = `root(4)(2)`

b, = `a^(1/5)*a^(1/2)` = `a^(1/5+1/2)` = `a^(7/10)` = `root(10)(a^7)`

c, = `a^(1/3)*a^(1/4)*a^(-1/2)` = `a^(1/3+1/4-1/2)` = `a^(1/12)` = `root(12)(a)`
0