Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Mennyi a szabályos sokszög oldalainak a száma ?
ha belső szöge 144 fokos külső 36
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szabályos sokszög belső szögeinek összege `(n-2)*180`, ahol n a szögek száma.

`(n-2)/n*180` = 140

180n-360 = 144n

360 = 36n

n = 10
1