Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek (nekem) nehéz

Főoldal » Középiskola » Matematika
431
Anna és Bea ugyan arra a futópályára járnak minden hétvégén futni. Anna a rövidebb pályán 2 kört, a hosszabb pályán 3 kört, így összesen 11 km-t fut, Bea a rövidebb pályán 5 kört, a hosszabb pályán 1 kört tesz meg, így összesen 8 km-t fut. Hány kilóméteresek a pályák?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2·R+3·H=11
5·R+1·H=8 amiből H=8-5R
2·R+3·(8-5R)=11
2R+24-15R=11
-13R=-13
R=1 km
H=8-5=3 km
A rövidebb 1 km, a hosszabb 3 km.
1