Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Valaki segíteni? köszönöm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

3,

Derékszögű háromszög:

a = 72 m

b = 50 m

`tgalpha` = `a/b` = `72/50` = 1,44

`alpha` = 55,22 °

4,

a = 20 dm

b = 43 dm

`gamma` = 72°

T = `(a*b*singamma)/2` = `(20*43*sin72)/2` = 409 `dm^2`

5,

= `((root()(3)/2)-(root()(2)/2))/((root()(3)/2)-(root()(2)/2))` = 1

6,

`cosalpha` = `b/c` = `4/5`

`cos^2alpha` = `16/25` = `1-sin^2alpha`

`sin^2alpha` = `9/25`

`sinalpha` = `3/5`

`tgalpha` = `sinalpha/cosalpha` = `(3/5)/(4/5)` = `3/4`

`ctgalpha` = `1/(tgalpha)` = `4/3`
1