Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
316
Egy 60 cm oldalú, négyzet alakú terítőre mindkét átló mentén szalagból díszcsíkokat varrunk. 25 darab
terítő készítéséhez milyen hosszú szalagra van szükség, ha a varrás miatt terítőnként 5 cm-t hozzá kell
adni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
átló: 60²+60²=x²
x=60· 2 =84,85 cm
Egy terítőhöz kell 2·84,85+5=174,7 cm szalag kell.
25 db terítőhöz: 25·174,7=4367,5 cm=43,675 méter
0