Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7. Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
843
Sziasztok!
Kérlek valaki tudna segíteni? Köszönöm előre is.
Feladat:
Egy felül nyitott, téglatest alakú akvárium alaplapjának élei 25 cm és 38 cm hosszúak, magassága 30 cm.
a, hány deciméter üvegből készült?
b, hány liter víz van benne ha magasságának 90%-áig öntik fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika 7.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
a = 25 cm
b = 38 cm
c = 30 cm

A = 2 * (ab + ac + bc) = 5680 cm²
Mivel felül nyitott, így az ab-t csak egyszer kell beleszámolni, ezért a felületből kivonjuk egyszer az ab-t.
5680 - ab = 4730 cm² = 47,3 dm ²

b)
V = a * b * c = 28500 cm³ = 28,5 dm³ = 28, 5 l
Mivel csak 90%-ig van feltöltve: 25,65 l
0