Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
523
96 g ötvözetben az arany és az ezüst aránya 7:5. Hány karátos ez az ötvözet, ha egy karát 1/24 rész aranytartalmat jelent?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7x+5x=96
12x=96
x=8
7x=56 gramm
karát= 56/96=14/24 tehát 14 karátos arany
0