Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A megoldás kellene nekem elöre köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Egyenletek

Zárójeles egyenletek
1. Oldjuk meg az egyenleteket a valós számok halmazán!
a, 4(2x + 3) = 2(5x − 2) + 12 Ellenőrizz!
b, 3(4x − 5) = 4(3x − 4) + 1
c, 3(−6x + 4) = −2(9x − 2) + 9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, 8x+12=10x-4+12
8x+12=10x+8
x=2
Ellenőrzés:behelyettesítés
b, 12x-15=12x-16+1
12x-15=12x-15
Vagyis minden valós x esetén teljesül.
c, -18x+12=-18x+4+9
-18x+12=-18x+13
Semmilyen valós x esetén nem teljesül.
0