Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hegyesszögek szögfüggvényei

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Segítséget szeretnék kérni az egész feladatlaphoz mert nagyon nem világos az egész :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1)
sin21,3=10/a ebből a=27,52 cm
27,52²=b²+10² ebből b=25,64 cm
c²+25,64²=30² ebből c=15,56 cm
sinβ=15,56/30 ebből β=31,25
0

7)
α/360=10/2·6·π ebből α=95,49⁰
A körszelet területe úgy számítható, hogy az α szöghöz tartozó körcikk területéből kivonjuk a húr két metszéspontja és a kör középpontja által meghatározott háromszög területét
A körcikk területe
T₁=6²·π·95,49/360=29,98 cm²
A háromszög magassága
m=r·cos(α/2)
alapjának fele
a/2=r·sin(α/2)
területe
T₂=r²·sin(α/2)·cos(α/2)=(r²·sinα)/2=17,92 cm²

T=T₁-T₂=12 cm²
0

4)
tgα=7/(12-5)/2=7/3,5=2 ebből α=63,43⁰
β=180-63,43=116,57⁰
A szár hosszúsága:
x=7/sinα=7,82 cm
K=2·7,82+5+12=32,64 cm
0