Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1930
Legyen A halmaz a 100-nál kisebb pozitív egész számok halmaza, a B halmaz pedig a 200-nál kisebb pozitív egész számok halmaza! Határozzuk meg |A különbség B| |B különbség A| |AUB| |A metszet B| értékét!
Magyarázással vagy megoldási menettel együtt ha lehetne! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A - B = üreshalmaz
B - A = 99-nél nagyobb, de 200-nál kisebb pozitív egész számok
A ∪ B = B
A ∩ B = A
1

A/B: Azokat a számokat jelenti amik "A"-nak elemei, de "B"-nek nem. Szóval A/B= üreshalmaz
B/A Azokat a számokat jeleni amik "B"-nek elemei, de "A"-nak nem. Szóval B/A= 100-199-ig az összes szám.
AUB: "A" és "B" összes elemét tartalmazza. Szóval AUB= 0-199-ig vagy 1-199-ig, attól függően, hogy a 0-t pozitív számnak veszitek vagy nem.
A metszete B: "A" és "B" közös elemei. Szóval A metszete B= 0-99-ig vagy 1-99-ig, attól függően, hogy a 0-t pozitív számnak veszitek vagy nem.
(Nem 100%, hogy ezek a helyes megoldások, nagyon rég tanultam halmazműveleteket éppen ezért lehet rosszul emlékszem rájuk. Bár ennek ellenére remélem segíthettem.
1