Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
397
Valali S.O.S Segítsen nekem a kémia háziban ma estig kellene leadnom ez a feladat:1) 88 g szén-dioxid előállításához hány g szén szükséges?
2) 32 g kén-dioxid előállításához mennyi ként kell elégetni?
3) Víz elektromos bontásakor 16 g oxigéngáz fejlődik. Hány g vizet bontottunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,

C + `O_2` = `CO_2`

88 g `CO_2` az `88/44` = 2 mol

ehhez 2 mol C szükséges, ami `2*12` = 24 g

2,

S + `O_2` = `SO_2`

32 g kén az 0,5 mol, ehhez 0,5 mol ként kell elégetni, ami 16 g.

3,

2 `H_2O` = 2 `H_2` + `O_2`

16 g oxigéngáz az `16/32` = 0,5 mol

Ehhez kétszerannyi, azaz 1 mol vizet kell bontanunk, ami 18 g.
0