Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
488
A Föld sugarát veheted 6370km-nek
a, Add meg számolásal az Egyenlítő hosszát! Az Egyenlítő hossza........................
b, Mekkora a Föld felszíne?.........................
c, Mekkor a Föld térfogata?..............................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

r = 6370 km

E = `2*r*pi` = `2*6370*3.14` = 40000 km

A = `4*r^2*pi` = `4*6370^2*3.14` = `5.1*10^8` `km^2`

V = `(4*r^3*pi)/3` = `(4*6370^3*3.14)/3` = `1.1*10^(12)` `km^3`
1