Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
2x-30=4x-90
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x-30 = 4x-90 /+90

2x+60 = 4x /-2x

2x = 60 /:2

x = 30

Ellenőrzés:

`2*30`-30 = 60-30 = 30

`4*30`-90 = 120-90 = 30
1