Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - Függvény segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény, abrazolas
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A parabolának ott lesz szélsőértéke, ahol a négyzetes rész átfordul, ez pedig a nullánál van, vagyis ahol x-4 = 0

x = 4 helyen lesz a minimuma, az érték pedig, behelyettesítünk.

y = -7

A szélsőérték tehát: U(4;-7).
1