Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a legjobb módja a teljes felkészülésnek az érettségi vizsgákra?

414
A problémám abból adódik, hogy rendkívül kevés időm van.
Végzős vagyok, érettségit csak emelt informatikából teszek.

2 éve dolgozom egy fejlesztő cégnél, nemrég kezdtem el ott webfejlesztésben besegíteni, de ezt már több, mint 4 éve elkezdtem tanulni. Ezt azért írtam le, mert tudom, hogy a szimpla informatika érettségihez elég, ha csak megnézem a követelményeket, és átnézem azokat - avagy pótolom a hiányosságokat. Illetve, mint írtam nagyon kevés időm van, nagyon sokat kellett dolgoznom. Most már ez nullára csökken, mert elkezdek készülni az érettségire.

Azonban a többi tárggyal - a matekot kivéve - teljesen meg vagyok lőve. Nincs tanulási módszerem, sosem volt rendszer az életemben, és nem tudom, hogy a többinek hogy álljak neki azon kívül, hogy bemagolom a tételeket.

Mik a tapasztalataitok, mi a kedvenc tanulási módszeretek?
- főleg olyan tárgynál, ami annyira nem is érdekel.

Ettől függetlenül szeretek tanulni, szerintem sokkal izgalmasabb megismerni ezt a világot, és a körülötte forgó történelmet, mint elbújni előle.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érettségi, tanulás, Módszertan
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

1
Szia!
Én nem vagyok még végzős, de az a tapasztalatom, hogy érdemes interneten több forrásból utána nézni valaminek. Nézz rövid megfogalmazásokat az adott témáról, vagy akár hosszú esszéket.
Például nekem nagyon-nagyon nehezen megy a matek, gyakorlatilag most félévkor buktam, de minden másból teljesen meg vagyok magammal elégedve.

Matekra úgy tanulok, hogy a barátaimmal beszélem meg a dolgot, akik értik. Így sokkal könnyebb felfogni, hiszen a vita az egyik legjobb tanulási módszer.

Mivel mondtad, hogy inkább a humán tárgyakkal vagy gondban, így szerintem még könnyebb a dolgod. Azokat a tételeket amit nem tudsz, ne bemagold hanem nézz utána, és egy barátoddal aki tájékozódott a témában vele vitasd meg.

Én így próbálom mostanában, egyenlőre bevált. Remélem segítettem! :)
0