Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek/kör egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
1025
1. Egy kör sugarának hossza 4, középpontja a B (−3;5) pont. írja fel a kör egyenletét!

2. Adja meg az (x+2)2+y2=9 egyenletű kör K középpontjának koordinátáit és sugarának hosszát!

3.Egy kör érinti az y tengelyt. A kör középpontja a K (−2;3) pont. Adja meg a kör sugarát, és írja fel az egyenletét!

4.Egy kör egyenlete (x+3)2+(y-4)2=25. Adja meg a kör középpontjának koordinátáit és a kör átmérőjének hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, `(x+3)^2` + `(y-5)^2` = 16

2, K(-2;0) és r= 3

3, `(x+2)^2` + `(y-3)^2` = 4

4, K(-3;4) d = 10
0