Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lorentz-erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
1149
mekkora és milyen irányú erő hat a kelet-nyugati irányú trolibusz felsővezeték 10 m hosszú darabjára a Föld mágneses mezője miatt, ha benne 180 A nqgyságú egyenáram folyik? A Föld mágneses mezője legyen 0,05mT
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_L` = `I*B*l` = `180*0.05*10^(-3)*10` = 0,09 N

Függőleges irányú erő hat.
2