Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA SOS MA ÉJFÉL A HATÁRIDŐ KÉRLEK SEGÍTSETEK

Főoldal » Középiskola » Fizika
545
1)Fejezzük be a mondatot! Több erőhatás helyettesíthető... *
2)
Ha egy test egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, akkor lehetséges-e az, hogy akár 2 vagy több erő hat rá egyszerre? Válaszodat Indokold! *
3)Mérleghintázni szeretne egy könnyebb és egy nehezebb tömegű gyerek. Hogyan üljenek fel a libikókára, hogy ki legyenek egyensúlyozva? *
4)Mit nevezünk fizikában munkavégzésnek? Írd le! *
5)Mennyi a lift kabinját mozgató motor teljesítménye, ha 40 másodperc alatt viszi fel a 30 méter magas emeletre az 500 kg tömegű kabint?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

1, egy erővel, annak az eredőjével

2, lehet, ha az erők eredője nulla

3, a nehezebb üljön a forgástengelyhez közelebb

4, A testre ható erő és az erő irányába történő elmozdulás szorzata.

5, v = `s/t` = `30/40` = 0,75 `m/s`

F = `m*g` = 500*10 = 5000 N

P = `F*v` = `5000*0.75` = 3750 W
0