Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
907
Írja fel az A(0;4) pontra illeszkedő, az y = -2/3 x +2 egyenessel párhuzamos egyenes egyenletét! Hol metszi ez az egyenes az x tengelyt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
(mínusz két-harmad, nem csak a 3 mínusz)
0

Egyenlet átrendezve:
(2/3)x+y=2
Ebből az irányvektor = v=(2/3;1)
Amiből a normálvektor= n= (1;-2/3)
Mivel párhuzamosak, a normálvektort felhasználhatjuk az egyenes egyenletéhez.
Tehát:
x-(2/3)y=0-(8/3)
Így az egyenlet: x-(2/3)y=-(8/3)
Ha az x tengelyt metszi, akkor az y=0
Behelyettesítünk: x=-(8/3)
Módosítva: 9 éve
0

Akkor már csak azt mondd meg nekem, hogy melyik szám a nagyobb; a -(2/3) vagy a 2/(-3).
1