Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete témakör

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
Egy kör egyenlete x2+y2-4x+6y-3=0. Határozd meg a kör sugarát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2`+ `y^2` -4x+6y-3 = 0

`(x-2)^2` + `(y+3)^2`-4-9-3 = 0

`(x-2)^2` + `(y+3)^2`= `4^2`

A kör sugara tehát 4.
0