Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SÜRGŐS

Főoldal » Középiskola » Kémia
370
A felsorolt sók közül válaszd ki azokat, amelyek vizes oldata savas, illetve lúgos kémhatású, és írd is fel a reakcióegyenleteket!
NH₄Cl
NaNO₃
(NH₄)₂CO₃
KNO₃
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`NH_4Cl` + `H_2O` = `NH_4OH` + `HCl` savas (erős sav + gyenge bázis sója)

`NaNO_3` + `H_2O` = `NaOH` + `HNO_3` semleges (erős sav + erős bázis sója)

`(NH_4)_2CO_3` + 2 `H_2O` = 2 `NH_4OH` + `H_2CO_3` semleges (gyenge sav + gyenge bázis sója)

`KNO_3` + `H_2O` = `KOH` + `HNO_3` semleges (erős sav + erős bázis sója)
1