Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉRLEK SEGÍTSETEEK!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
612
A gyerekek locsoláskor kapott piros tojást, tarka tojást, savanyú cukrot és csokoládét cserélgetnek. Két piros tojásért adnak egy csokit, egy csokiért egy tarka tojást és két savanyú cukrot, hat savanyú cukorért egy piros tojást. Hány savanyú cukrot ér egy tarka tojás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

I. 2 P = 1 Cs

II. 1 Cs = 1 T + 2 S

III. 6 S = 1 P , akkor (I.) 2 P = 12 S = 1 Cs

II. 12 S = 1 T + 2 S (-2S)

1 T = 10 S

Egy tarka tojás tehát 10 savanyú cukrot ér.
0