Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
1470-et forintot akarunk kifizetni barátunknak 20 ft-os és 50 ft-os érmékkel úgy, hogy mindegyik fajtából ugyanannyit adjunk. Megoldható ez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
20+50 = 70

1470/70 = 21, egész szám, tehát megoldható, 21 db 50 Ft-os (ez 1050 Ft) és 21 db 20 Ft-os (ez 420 Ft), ez összese 1050+420 = 1470 Ft.
0