Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
5. Egy út egyik oldalán oszlopok, a másik oldalon fák vannak. A fák 15, az oszlopok 50 méterenként
követik egymást. Ahol állunk, pont szemben áll egymással egy fa és egy oszlop. Mennyit kell sétálni
addig, amíg ismét pontosan egymással szemben lesz egy fa és egy oszlop?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legkisebb közös többszöröst keressük.

15 = `3*5`

50 = `2*5*5`

[15;50] = `2*3*5*5` = 150

150 m-t kell sétálni.
0