Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon köszönöm aki segít!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
475
Mennyi a tömege?
0,1mol víz:
2,5mol H2O:
3x1023 db vizmolekula:
12x1023 db vizmolekul?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol víz: 18 g/mol
0,1: 1,8 g/mol
2,5 : 45 g/mol
3 * 1023 db részecske: fel mol = 9 g/mol
12 * 1023 = 2 mol = 36 g/mol
0