Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tapadási súrlódás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2560
Parafa és üveg között a tapadási súrlódási együttható 0,3.A parafa dugót 60 N erővel sikerült kihúzni az üvegből. Mekkora erő lépett fel az üveg és a parafa dugó között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A tapadási súrlódás a a húzóerő és a nyomóerő hányadosa:

μ=Fs/Fny

Így Fny=Fs/μ=60/0,3=200N
2