Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
582
Ezt kéne nagyon sürgősen!! SOS! Mára kéne még
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Szia. Kettő feladatban tudok segíteni.
1. Hőfelvétel,hőelnyelés.
Mi az egyesülés?
Két anyagból egy új anyag keletkezik

Remélem segitettem valamennyit
0

1, exoterm és endoterm

2, kalcium oxidációja - kémiai reakció

cukor elszenesedése - kémiai reakció

autó gyorsulása - egyéb

nátrium és klór - kémiai

kénsav hígítás - oldás

HCl előállítása - kémiai

benzin párolgása - halmazállapot

mészkő és sósav - kémiai

3, Egyesülés: két vagy több anyagból egy anyag lesz

4, oxidáció, redukció

szén égése

5,

víz

2
H
2
+
O
2
= 2
H
2
O


exoterm

egyesülés

6, savas

semleges

savas

7,

lúgos

N
H
3
+
H
2
O
=
N
H
+
4
+
O
H

Az
O
H

-t karikázd be.

szalmiákszesz

8,

közömbösítés vagy semlegesítés vagy sav-bázis reakció

protonátmenettel járó reakció

a,

9,

1 mol klór 2 mol nátriummal egyesül

2 mol

0,5 mol

0,5 mol

10,

1 mol, 3 mol, 2 mol

28 g, 6 g, 34 g

34 g, 34 g


12 g hidrogéngáz az
12
2
= 6 mol, ez az egyenlet szerint 2 mol nitrogénnel egyesül, ami
2

28
= 56 g nitrogén. Keletkezik 4 mol ammónia, ami
4

17
= 68 g ammónia.
0