Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, valaki levezetné nekem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
583
Az ABC háromszög két oldalának hossza a=25cm b=30cm, a harmadik oldalhoz tartozó magasság m=24cm. Számítsuk ki a c oldal hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Itt Pitagorasz-tételt kell alkalmazni!
(a²+b²=c²)
Mellékelek egy képet is, ott jobban ki van fejtve a megoldás. A lényeg tömören: a "c" oldal 25 cm.

1

Remélem tudtam segíteni Neked!
0