Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
3·sinx= 2 +sinx
2·sinx= 2 
sinx= 2 /2

x1= π/4+k·2π
x2= 3π/4+k·2π
Ellenőrzést rádbízom, ahol k egész szám

b) Beszorzozl hattal azt kapod hogy - tgx=1
tgx=-1
x=3π/4+k·π
Ellenőrzést rádbízom, ahol k egész szám
0