Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
948
Egy egyenlő szárú hárömszög alapja 16cm, szárai 17cm hosszúak. Határozzuk meg az alaphoz tartozó magasság hosszát!
Valaki levezetné nekem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög magasságát behúzod, egy derékszögű háromszöget kapsz, az alap feleződik, a szárak maradnak 17 cm-esek.
Pit.t: 82+x2=172
x2=289-64
x2=225
x=15
A háromszög magassága 15 cm.
0