Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.o. matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Egy ház 3 emeletén összesen 155-en laknak. A harmadikon kétszer annyian, mint az
elsőn, a másodikon pedig 20 –szal kevesebben, mint a harmadikon. Hányan laknak
az egyes emeleteken? (Egyenlettel oldd meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. x
2. 2x-20
3. 2x

x+2x+2x-20=155
5x-20=155
5x=175
x=35
Vagyis laknak az első emeleten 35-en, a másodikon 50-en, a harmadikon 70-en.
0