Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan számolunk mértani sorozatban hányadost?

Főoldal » Középiskola » Matematika
584
Ennél a feladatnál: Egy mértani sorozat 3. tagja 20, 8. tagja 640. Mennyi a sorozat hányadosa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, sorozat, mértani, hányados, mértanisorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A harmadik tagból úgy kaphatjuk meg a nyolcadikat, ha a 20-at megszorozzuk 5-ször a hányadossal.
Vagyis
a8=a3*x5
640=20*x5
32=x5
2=x
A sorozat hányadosa 2.
1