Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
844
Nagyon megköszönném a magyarázatot is!:)
3. Fanni a zsebében lévő két szem citromos és két szem málnás cukorkából kivesz kettőt. Mekkora a valószinüsége annak, hogy különböző ízűek?
4. Két tálban 10-10 darab alma van, mindegyikben egy sárga, a többi piros. Bekötött szemmel választunk egy-egy almát mindkét tálból.
Mekkora a valószínűsége annak, hogy a két sárgát választjuk?
Mekkora a valószínűsége annak, hogy egy sárgát és egy pirosat választunk? Mekkora a valószínűsége annak, hogy legalább az egyik választott alma piros?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. feladat: elsőre bármelyiket kivehetjük, másodiknak különböznie kell az elsőtől így p=2/3
4.
két sérga: p=1/10 * 1/10 =1/100
egy sárga egy piros: p=1-1/100-1/100=98/100
legalább az egyik piros: p=1-1/100=99/100
0